Kuzey Makedonya Hükümeti Güven Oyu Aldı

VLEN destiği ile VMRO hükümeti kurdu.

Kuzey Makedonya Hükümeti Güven Oyu Aldı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

VMRO-DPMNE Genel Başkanı Hristijan Mickoski’nin meclise sunduğu yeni hükümet 77 “evet” oyuna karşılık 22 “hayır” oyuyla güvenoyu alarak resmen göreve başladı. Hükümetin kurulması için 61 milletvekili oyu gerekiyordu.

SDSM ve Levica milletvekilleri 22 karşı oy kullanırken, 3 Türk milletvekilinin de bulunduğu ve toplamda 18 milletvekili bulunan Demokratik Bütünleşme Birliği (BDİ) öncülüğündeki “Avrupa Cephesi İttifakı” milletvekilleri hükümet oylaması öncesinde genel kurulu terk etti.


Kuzey Makedonya’da 8 Mayıs’ta düzenlenen parlamento seçimlerinin ardından İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya Ulusal Demokratik Birliği (VMRO-DPMNE) Genel Başkanı Hristijan Mickoski liderliğindeki yeni hükümet meclisten güvenoyu alarak resmen göreve başladı.

Yeni kurulan hükümette Arnavut partilerine etkisiz iki başbakan yardımcılığı verilirken. Dışişleri, İçişleri, Savunma, Millieğitim, Adalet gibi hiç bir önemli bakanlık Arnavutlara verilmedi. Rusya yanlısı VMRO iktidarının ülkeyi istirarsızlığa sürükleyeceğinden endişeyle ediliyor

Kuzey Makedonya’da Hristijan Mickoski, başbakanlık görevini Talat Caferi’den resmen devraldı.

Devir teslim töreninde Mickoski ve Caferi’nin kısa bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Caferi’nin Mickoski’yi tebrik ettiği, ülkedeki tüm vatandaşların yararına, başarılı ve verimli çalışmalar yapılmasını dilediği belirtildi.

Mecliste yapılan güven oylamasında, Mickoski’nin öncülüğündeki yeni kabineye 77 “evet”, 22 “hayır” oyu almıştı.

VMRO-DPMNE, VLEN Koalisyonu ve ZNAM Hareketi’nin oluşturduğu yeni hükümette başbakan ve 5 başbakan yardımcısı dahil 24 kişi yer alacak.

VMRO-DPMNE’nin 15, VLEN’in 6 ve ZNAM Hareketi’nin 2 üyesinin bulunacağı yeni kabinenin diğer üyeleri ise şöyle:

“Savunma Bakanı Vlado Misajlovski, Maliye Bakanı Gordana Dimitrieska Koçovska, Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Timço Mucunski, Yerel Yönetim Bakanı Zlatko Perinski, Bilgi Toplumu ve Dijital Dönüşüm Bakanı Stefan Andonovski, Spor Bakanı Borko Ristovski, Enerji, Maden ve Madeni Kaynaklar Bakanı Sanja Bozinovska, Tarım, Orman ve Su İdaresi Bakanı Cvetan Tripunovski, Kültür ve Turizm Bakanı Zoran Lutkov, İçişleri Bakanı Pançe Toşkovski, Eğitim ve Bilim Bakanı Vesna Janevska, Sağlık Bakanı Arben Taravari, Sosyal Politika, Demografi ve Gençlik Bakanı Fatmir Limani, Avrupa İşleri Bakanı Orhan Murtezani, Ekonomi ve Çalışma Bakanı Besar Durmishi, Kamu Yönetimi Bakanı Goran Minçev, Adalet Bakanı İgor Filkov, ülkedeki Romanları temsilen sandalyesiz bakan Şaban Saliu”.

#ARNAVUTHABER #KUZEYMAKEDONYA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın